Onze werkwijze

Om een beeld te krijgen hoe Kiek Twente werkt, vindt u hieronder onze werkwijze.

Stap 1

Amateurfotografen bieden hun beste foto’s aan. Het zijn foto’s met een belevenis. De sfeer van Twente. Foto’s van o.a. Twentse landgoederen, opvallende landschappen en kenmerkende natuurgebieden. Maar ook ambachten, evenementen en stadsgezichten zijn te bewonderen op Kiek Twente. Zij kunnen hun foto’s uploaden en in mappen aanbieden aan het platform. Een professionele fotograaf helpt ons belangeloos mee om de technische voorwaarden vast te stellen en de kwaliteit te bewaken.

Stap 2

Zorginstellingen, maatschappelijke organisaties of mensen zelf kunnen zich door middel van een email aanmelden bij ons.  Op deze manier houden wij inzicht in de reikwijdte en de bereikbaarheid van onze website.  Het gebruik is gratis.  U kunt dan gebruik maken van ons platform wanneer u maar wilt. Het enige wat u nodig heeft, is een tv-scherm of tablet, waarop de slide shows met foto’s gepresenteerd kunnen worden. Ook is Kiek-Twente te zien op een tv-scherm m.b.v. een Chromecast.

Stap 3

U kunt direct aan de slag. Met uw laptop, tablet, belevingstafel, smart tv of mobiel naar www.kiek-twente.nl. Daar selecteert u het tabblad Fotoalbums en daar kiest u de map die u graag wilt zien. Dubbelklik op de foto en kies rechtsboven voor opties/diapresentatie. Daarna kunt u de slideshow met foto’s presenteren in bijvoorbeeld de openbare ruimte, gezamenlijke huiskamer of gewoon lekker in de eigen woonomgeving. Samen of alleen, het is altijd een fijne manier om bij elkaar te zijn. Of u zorgt ervoor dat u connectie hebt met uw tv en met Chromecast, via uw mobiel of tablet bedient u de functies vanuit www.kiek-twente.nl. De foto’s en filmpjes zijn dan zichtbaar op de tv. Tevens kunt u natuurfilmpjes ook bekijken via Youtube. Klik op het icoontje van Youtube op onze homepage .  Duimpjes omhoog zijn altijd welkom.