Over
Kiek-Twente

Stichting Kiek Twente is een non-profit organisatie met als focus mensen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben of niet meer zonder hulp uit huis kunnen komen toch te laten genieten van het Twentse buitenleven. Dat doen wij door binnen met buiten te verbinden via een digitaal platform, zonder commercieel belang.

Ons doel

Het platform is een middel om eenzaamheid tegen te gaan. Mensen die van hun omgeving afhankelijk zijn geworden, voelen zich vaker eenzaam en missen het zelfstandige bestaan dat ze altijd hebben geleid. Kiek Twente helpt als gespreksstarter en als middel om mensen weer te laten genieten van herkenbare situaties. Familie, begeleiders, zorgverleners en medebewoners kunnen in een veilige omgeving naar de beelden kijken en praten over dat wat ze zien. Ook als ze alleen zijn, kunnen ze kijken naar voor hen herkenbare ‘kiekjes’. De herkenning en de gesprekken geven kleur aan hun dagelijkse leven!

Wie zijn wij?

Kiek Twente is een initiatief van Astrid Hampsink. Samen met Miranda Kamphuis, die vanuit de zorg kijkt, brengt zij Kiek Twente onder de aandacht van fotografen, instellingen en organisaties. Vanuit de pilot werken we toe naar een Twente-brede-uitrol bij diverse zorgorganisaties en Kulturhusen van ons initiatief. U kunt ons helpen door foto’s aan te bieden, als instelling het platform aan te bieden aan uw bewoners en bezoekers of door sponsor te worden. Doet u ook mee??

Kiek-Twente in reportage 'Veur mekaar' bij
RTV Oost